Fores Kariyer | Geleceğin Meslekleri

Nanoteknoloji Mühendisi Ne İş Yapar?

fores kariyer geleceğin meslekleri Fores Kariyer | Öğrenciler için Meslek Seçimi; Yetişkinler için İkinci Kariyer ve Kariyer Değişikliği Danışmanlığı

Gelecekte Nanoteknolojinin daha da önem kazanacağı ve hatta farklı sektörlerde de kritik hale geleceği düşünülmektedir.  Nanoteknoloji Mühendisleri, sağlık, çevre, teknoloji alanlarında moleküler düzeyde çalışma yapan kişilerdir. DNA’nın en küçük parçaları ile uğraşarak, örneğin yiyecekleri geliştirir, çevre kirliliğine karşı güçlü hale getirirler. Temelde vücuttaki protein ve hücrelerle uğraşarak bunu yaparlar.

Kısacası Nanoteknoloji mühendisleri materyalleri geliştirerek, yeni ve etkin hale getirirler. Örneğin ıslanmaz kumaşlar gibi. Özellikle ilaç sektöründe daha küçük araçlarla, moleküler düzeyde sağlık problemlerini hem uzun süreli ,hem de daha etkin çözebilmek için çalışırlar.

Ayrıca nanoelektronikler aracılığı ile daha küçük ve etkin chip, elektronik kart ve bilgisayar parçaları yaparlar. Böylece özellikle bilgisayarlar hem daha çok bilgi depolar, hem de daha az elektrik tüketirler.

Bu mühendislerin detay odaklı, olup uzun saatler detaylı raporlar hazırlayabilecek sabra sahip olması gerekir. Bu mesleği seçeceklerin araştırmayı seven, sürekli kendi geliştirmeye açık, gözlemci ve sorgulayıcı profiller olması beklenir. Meraklı, metotlu çalışan (disiplinli), analitik ama aynı zamanda pragmatik de olmalılar.

Türkiyede daha çok Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği adı altında bölümler yer alıyor. TOBB ve Yeditepe vakıf üniversiteleri olarak tercih edilebilir. Ayrıca Malzeme Mühendisliği sonrasında nanoteknoloji konusunda lisans üstü yapılabilir.

Fores Kariyer | Öğrenciler için Meslek Seçimi; Yetişkinler için İkinci Kariyer ve Kariyer Değişikliği Danışmanlığı